Een mediator is iemand die je helpt om een probleem op te lossen. Mediation is het zelf aan de slag gaan (met de andere betrokkenen) om een gesprek te krijgen waaruit een oplossing komt voor een probleem. Een mediator is de persoon welke hulp biedt en de mensen begeleidt om een oplossing te vinden voor hun probleem. De mediator is een onafhankelijke partij in het hele proces en begeleidt alles om tot een goede oplossing te komen. Er wordt alleen maar gekeken naar de oplossing. De conflicten of de ruzie worden terzijde geschoven. Het is belangrijk om met de hulp van de mediator weer on speaking terms te komen.

Wat gebeurt er bij mediation met een mediator?

Eerst wordt er een begin gemaakt om naar elkaar te kunnen luisteren. Vervolgens wordt van beide kanten naar het conflict gekeken en hoe beide partijen hierover denken. Hierna wordt gekeken naar de belangen van beide partijen en ook de standpunten. Vervolgens helpt de mediator om de twee partijen samen een oplossing te laten vinden voor hun probleem. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie voor alle betrokkenen. En kan een relatie ook stand houden zodat er een werkbare oplossing ontstaat richting de toekomst.

Wanneer wordt een mediator ingeschakeld?

Een mediator kan bij verschillende geschillen ingeschakeld worden. Denk hierbij aan conflicten tussen een ondernemersraad en een bestuurder. Ook problemen vanuit een fusie of reorganisatie hebben soms de hulp nodig van een mediator. Het is belangrijk om samenwerkingsrelaties te krijgen. Ook bij een geschil op de werkvloer (een arbeidsconflict) kan een mediator ingeschakeld worden. Daarnaast kan het ook gaan om een scheiding en zelfs bij intimidatie.

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende mediators in jouw regio en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht. Vraag gratis mediator offertes op…

Bekijk ook een van de volgende pagina’s over mediators