Als je gaat scheiden dan is dat natuurlijk geen pretje. Het is dan goed en slim om te kijken naar diverse mogelijkheden om de scheiding zo snel en zo pijnloos als mogelijk te maken. Zeker als je kinderen hebt is het belangrijk om te zorgen voor een vlekkeloze scheiding. Je kunt dan allebei een advocaat inschakelen om de scheiding te begeleiden. Het is echter ook mogelijk om een mediator in te schakelen. Hierdoor is het mogelijk om op de kosten van een dure advocaat te besparen en om op een normale manier te gaan scheiden.

Waarom een mediator bij scheiden?

Als je kiest voor een mediator bij echtscheiden dan is er een onafhankelijke persoon welke jullie beiden helpt om op de juiste manier te scheiden. Het is mogelijk om de spullen rustig en doordacht te verdelen en ook om een mogelijke regeling te krijgen voor de omgang met de kinderen. Daarnaast zijn er nog meer afspraken te maken. Een mediator is een derde partij welke geen partij kiest voor een van jullie beiden. Door de begeleiding is het mogelijk om op een normale manier alles te regelen om de scheiding zo snel als mogelijk af te ronden. Nadat de mediator alles heeft begeleidt heb je nog wel een advocaat nodig om alles bij de rechtbank te regelen.

Wat kost een mediator bij een scheiding?

Natuurlijk kost het inschakelen van een mediator geld. Het is logisch! Het is echter goed om te weten dat de kosten een stuk lager zijn dan wanneer je allebei een dure advocaat in de armen neemt. Eigenlijk neem je twee dure advocaten in de hand. Hierdoor zijn de kosten dus al een keer zo hoog dan wanneer je samen naar 1 mediator bij het scheiden gaat.

De uurtarieven van mediators vergelijken?

Kom gratis in contact met mediators in jouw regio en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht. Vraag gratis mediator offertes op…

Bekijk ook een van de volgende pagina’s over mediators