Als je een probleem hebt met een andere partij dan is dat bijzonder vervelend. Het kan uitlopen in een ruzie en zo ver gaan dat je niet meer normaal met elkaar kunt overleggen. Het is dan beter om te kiezen voor een mediating sessie. Hierbij krijg je hulp om het conflict uit de wereld te helpen. Een onafhankelijke partij zal dan de twee (of meerdere) partijen helpen om een oplossing te krijgen. Het belangrijkste is om hierbij een normale vorm van communicatie te krijgen. Hierna is het mogelijk om volop aan de slag te gaan om een goede oplossing te krijgen.

Hoe verloopt een mediating sessie?
Het belangrijkste van een mediating is het begin. Het is essentieel dat er wederzijds respect is en dat er op een normale manier gecommuniceerd kan worden. Vervolgens is het mogelijk om van beide kanten de punten en problemen te belichten. Iedereen kan hier een reactie op geven. De mediator leidt de sessie en zal zorgen voor een normaal verloop van het hele gesprek. Als alle punten benoemd zijn is het mogelijk om te kijken wat een goede oplossing is. Bij een mediating wordt door de personen zelf verwacht om een oplossing te realiseren.

Wat kost een mediating sessie?
Het is natuurlijk goed om ook te weten wat de kosten zijn en wie deze kosten gaat betalen. Vaak worden de kosten gedeeld van zo een sessie. Bekijk de mogelijkheden om een goede oplossing te vinden. De kosten zijn hierbij van ondergeschikt belang. Het is belangrijker om een punt achter de zaken te kunnen zetten. Wil je de kosten graag vooraf weten? Dan is het slim om bij meerdere mediators een offerte op te vragen om zo de kosten te ontdekken.

Kom vrijblijvend in contact met erkende mediators in jouw regio en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht. Vraag gratis mediator offertes op…

Bekijk ook een van de volgende pagina’s over mediators