Het is goed om te weten wat de bemiddelingskosten zijn als je een mediator of bemiddelaar gaat inschakelen. Op die manier is het slim om te kijken of je een rechtsbijstandsverzekering hebt welke de bemiddelingskosten dekt. Dit kun je het beste bij je verzekeringsagent navragen of informeren bij de verzekeraar zelf.

Wat zijn de bemiddelingskosten?

Het inschakelen van een mediator gebeurt natuurlijk niet voor niets. Het is verstandig en goed om te weten wat de exacte kosten zijn. Het is daarom slim om bij meerdere mediators of bemiddelaars een offerte op te vragen voor de bemiddelingskosten. In de regel wordt er een uurtarief van 150 tot 250 euro gerekend. Het lijkt misschien hoog. Weet echter dat de bemiddelingskosten een stuk lager zijn dan de kosten wanneer je naar een rechtbank gaat. Ook worden de bemiddelingskosten vaak verdeeld door alle partijen. Hierdoor kan de nota iets lager uitvallen.

Een goede bemiddelaar!

Het is natuurlijk belangrijk om ten eerste het probleem, het geschil of de ruzie de wereld uit te krijgen. Door bij meerdere bemiddelaars of mediators een offerte op te vragen is het mogelijk om naast de kosten ook te ontdekken wat de kwaliteit is. Tevens kun je zien of ze ook verstand hebben van soortgelijke problemen of geschillen. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden en opties.

De oplossing!

Het is goed om de juiste oplossing te krijgen voor je probleem. Een goede oplossing waarbij alle partijen tevreden (of bijna tevreden) de deur uitlopen. De bemiddelingskosten kunnen dan zelfs meevallen. Je hebt immers maximaal waar voor je geld. Kijk dus ten eerste naar de oplossing via een bemiddeling.

Mediators vergelijken?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende mediators in jouw regio en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht. Vraag gratis mediator offertes op…

Bekijk ook een van de volgende pagina’s over mediators