Als je een mediator wilt inschakelen dan zijn er vele mogelijkheden. Je kunt iemand inschakelen welke je kent. Een vertrouwenspersoon of iemand welke je kan helpen om een probleem of geschil op te lossen. Het is echter ook mogelijk om voor een mediator te kiezen. Als je dit laatste wilt doen dan heb je de keuze om voor een willekeurige mediator te kiezen, maar ook een van de gecertificeerde mediators. Het is maar net hoeveel ervaring je zoekt en welk budget je hebt.

Zie ook de website: www.mediatorsfederatienederland.nl

Wat is een gecertificeerde mediator?

Als je kiest voor een van de gecertificeerde mediators dan kun je er van op aan dat je een mediator inschakelt welke verstand van zaken heeft. De mediator welke gecertificeerd is zal jaarlijks cursussen moeten volgen om zijn certificatie te behouden. Ook zal hij een gedegen opleiding gevolgd moeten hebben om een gecertificeerd mediator te kunnen worden. Het is belangrijk om het verschil te weten tussen een niet-gecertificeerde mediator en een gecertificeerde mediator. Het is de aangetoonde expertise en ervaring welk de mediator tot een gecertificeerde mediator maakt.

Kost een gecertificeerde mediator meer dan een niet gecertificeerde mediator?

Het is natuurlijk logisch om te verwachten dat een gecertificeerde mediator een hoger tarief hanteert dan een niet-gecertificeerde mediator. Het verschil hoeft echter niet groot te zijn. Het is daarom slim om meerdere offertes of een prijsopgave op te vragen bij lokale mediators om een goed beeld van de kosten te krijgen.

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende mediators in jouw regio en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht. Vraag gratis mediator offertes op…

Bekijk ook een van de volgende pagina’s over mediators