Er zijn vele soorten conflicten. Een van de conflicten waar je mee geconfronteerd kunt worden is een arbeidsconflict. Het is goed om dan te kijken welke verschillende mogelijkheden er zijn om het conflict op te lossen. Een van de mogelijkheden is het inschakelen van een bemiddelaar of mediator die gespecialiseerd is in arbeidsconflicten. Een professional kan je dan helpen om het arbeidsconflict op te lossen of beter in kaart te brengen zodat je daarna zelf actie kunt ondernemen.

Hoe kan een bemiddelaar je helpen bij een arbeidsconflict?

Als je een arbeidsconflict hebt dan is dat natuurlijk erg vervelend. Zeker als het arbeidsconflict met je directe leidinggevende is. Het kan je iedere dag kwellen. Ook voor de andere partij kan het niet prettig zijn. Een bemiddelaar kan ervoor zorgen dat je op een betere voet komt met elkaar. Hierna kan de bemiddelaar jullie helpen om de standpunten van elkaar te belichten. Als dit eenmaal is gebeurt ontstaat er helderheid en kan vanuit dat moment uitgebreid gewerkt worden aan een oplossing. Het doel is om alle partijen 100% tevreden te maken. Het is misschien niet altijd mogelijk. Toch is het natuurlijk het juiste uitgangspunt en kan er alsnog een middenweg gevonden worden.

Wat kost arbeidsconflicten?

Als je een arbeidsconflict hebt dan kan dit veel geld kosten. Mensen zijn niet meer gemotiveerd en werken niet meer voor de volle 100%. Het kan zelfs zijn dat ze zich ziek melden en hun werk niet kunnen doen. Het werk stapelt zich op waardoor klanten niet optimaal geholpen worden. Het is een sneeuwbaleffect wat een bedrijf veel geld kan kosten. Door snel een goede bemiddelaar in te schakelen is het mogelijk om dit te voorkomen en om het conflict snel op te lossen.

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende mediators in jouw regio en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht. Vraag gratis mediator offertes op…

Bekijk ook een van de volgende pagina’s over mediators